Egészségnap – Európai Diáksport Nap 2021

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksort Nap rendezvényhez. Idén a bemelegítés után 2021 m futással kezdtük a napot. Az iskola és a város területén összesen 10 helyszínen zajlottak a programok. Az osztályok minden állomást felkerestek és versenyeztek a győzelemért. Rendezvényünk reggel 8 órától 12:30-ig szórakoztatta a résztvevőket.

A tabi védőnői szolgálat munkatársai valamennyi résztvevőnek megmérték a testsúlyát, magasságát, vérnyomását, valamint látásvizsgálatot is végeztek. Az EFI munkatársa érdekes előadást tartott az energia italok káros hatásáról és a motiváció jelentőségéről, céljaink elérése érdekében.
Vendégünk volt a kaposvári Vöröskereszt látássérült munkatársa, aki érzékenyítő foglalkozást tartott. A gyengén látó emberek életét, mindennapi tevékenységét segítő eszközöket mutatott be, amiket ki lehetett próbálni. A pályán érzékenyítő feladatot kellett megoldani. Egy tanuló irányításával meghatározott utat kellett bejárni bekötött szemmel, 5 egymás vállát fogó diáknak

A tornateremben kosárlabdadobó versenyt rendeztünk. Kedvelt sport a diákok körében a tollaslabda, ezért páros versengésben mérhették össze ügyességüket.

A helyből távolugróváltó verseny helyszínét 8%-os emelkedőn, 500m séta megtételével lehetett elérni.
A szabadtéri edzőparkban kipróbálhatták diákjaink az eszközöket. A versenyfeladat az volt, hogy 5 perc alatt melyik osztály tud több saját súlyos emelést végrehajtani.
A városi zenepavilonban egészséggel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat kellett gyűjteniük a résztvevőknek.

Vélemény, hozzászólás?

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK