Beszámoló a biciklitúráról

 A túrát október 7-ére terveztük. Ahogy közeledett az időpont, egyre jobban aggódtunk, mert az időjárás-előrejelzésekben megjelent az eső. Sokáig napos, tiszta, hűvös időt jósoltak, ezért nem módosítottunk a terveinken.

A szervezést napokkal korábban megkezdtük. Hirdettük a túrát a diákok körében, és felmértük a kerékpárigényeket. Érdekesek voltak a reakciók: volt, aki kérette magát (ő később le is morzsolódott), de a többség azonnal indult volna. Már sokadszor éreztem azt, hogy a diákok szeretnek túrázni, biciklizni, de saját maguktól nem nagyon indulnak útnak. Ám ha valaki megszervezi a programot, örömmel csatlakoznak. A pályázat keretén belül tavaly kapott az iskolánk hat kerékpárt, ennek most ismét hasznát vettük. Sok olyan jelentkezőnk volt, aki szívesen jött volna, de nem volt mivel. Közöttük „sorsoltuk ki” a bicikliket. Vajda József és Ster Zsolt kollégáink átnézték a kerékpárokat, hogy műszakilag alkalmasak-e a túrára. Szerencsére nagyobb gond nem volt, csak egy-két leengedett gumit kellett felpumpálni.

Sajnos október 7-én reggel szemerkélt az eső. A diákok azonban túraruhában, kerékpárral érkeztek, ezért úgy döntöttünk, ez az apró kellemetlenség nem akadályoz meg minket az indulásban, így útra keltünk. Az úti cél Pusztaszemes volt. Indulás előtt tájékoztattuk a tanulókat a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokról, majd elindult a menet, élén Ster Zsolt tanár úrral. A sereghajtó én voltam. A nem túl ideális körülmények ellenére jó hangulatban kerekeztünk, de azt sem bántuk, amikor megérkeztünk a célhoz. Pusztaszemes gyönyörű parkjában ettünk, ittunk, beszélgettünk, majd visszaindultunk Tabra.

         A túrán végig jó volt a hangulat, a diákok fegyelmezetten közlekedtek, a másnapi élménybeszámoló alapján remekül érezték magukat.

Fényképek

Vélemény, hozzászólás?

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK