Kalányos Szilvia: Vidám nap Tabon

Az ASHOKA nevű nonprofit szervezet 2012. augusztus 19.-én a Flextronics Kft. támogatásával Tabon megrendezi „Vidám Nap” elnevezésű programját, melynek célja a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása. E sorok írója a rendezvény kitalálója és fő szervezője.

Augusztus 19-e az önkénteskedésről, az összefogásról, és a vidámságról fog szólni. Szeretnék a környékbeli nehéz sorsú gyerekeknek egy napot, ahol jól érezhetik magukat. A program játékok, vetélkedők, és az elmaradhatatlan zene lesz. A helyi tűzoltóság, mentők, és rendőrség is remélhetőleg részt vesz a programban, hogy a gyerekek kipróbálhassák a kocsikat, megismerjék a bennük lévő felszerelést, és képet kapjanak arról, mivel foglalkoznak, hogyan dolgoznak ezek a szervezetek. Reményeim szerint lesz ugrálóvár, kézműveskedés, arcfestés és még sok minden más.

Az egész attól bonyolult, és attól szép is, hogy a rendezvény az utolsó részletéig az önkéntességen alapul. Önkéntesek lesznek, akik a kézműves foglalkozásért felelősök, akik az ételt készítik, akik csoportvezetők lesznek, valamint akik fellépésükkel színesítik a programot. Felajánlásból lesz a sátor, a padok, az étel alapanyagai. Van tőkénk (165.000 forint), melyet az Ashoka Fiatalok a Változásért elnevezésű kezdeményezésén nyertük el. Ennek a kezdeményezésnek a támogatója a Flextronics Kft. A Vidám Nap rendezvénnyel párhuzamosan gyűjtést szervezünk ezeknek e gyerekeknek, és családjuknak iskolakezdésre. 

Szeretném, ha a helyi vállalkozók segítségével létrejönne a Vidám nap, a gyűjtés, s ha ebből hagyomány lenne kisvárosunkban. Ez a távlati célom. Megragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi segítséget, támogatást, és továbbra is várjuk a megbízható, lelkes önkénteseket, illetve vállalkozók, magánszemélyek adományait.

 

Vélemény, hozzászólás?

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK