Egy hét Dalmáciában

Nyolc diák a Rudnayból egyhetes nyaraláson vehetett részt 2012. július 4 és 11. között, a dalmáciai Baska Voda mellett. Az 1700 méter magas Bielokovo hegység lábánál fekvő tábor a betlehemezés jutalma volt a gyerekeknek – mint ahogy arról már korábban beszámoltunk (Horvátországi nyaralás)


Ottlétünk alatt megnéztük Split óvárosát, benne Diocletianus római császár palotájával, megmásztuk az Omis feletti hegyet, hogy feljussunk a kalózvárba (Stari Grad), sétáltunk Makarska belvárosában. Az élménydús program mellett mindig jutott idő strandra és búvárkodásra. 

A tábor ideje alatt az Afrikáért Alapítvány önkéntesei (France Mutombo és felesége, Angelika) tartottak érdekes előadásokat Kongóról, illetve afrikai táncokat, énekeket mutattak be.

 

Az utazás költségeit a Flextronics állta, a szállás és étkezés költségeit pedig a mórahalmi székhelyű Kerek Világ Alapítvány – a nyolc diák így teljesen ingyen nyaralhatott a tengerparton, amiért nagy köszönet illeti a Flextronicsot, dr. Varga-Berta Józsefet (az Alapítvány vezetőjét). A táborban rajtunk kívül bodrogszerdahelyi és tápiószelei általános iskolások vettek részt, valamint szombathelyi pedagógusok.

Köszönjük az összes segítőnek az egy hetet és a nyolc gyereknek, hogy valódi csapatként működtek ez idő alatt.

Vélemény, hozzászólás?

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK