Szalagavató 2020

A Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma hagyományos szalagavató ünnepsége 2020. február 28-án volt a Zichy Mihály Művelődési Központban. Az eseményen jelen volt Witzmann Mihály úr, a térség országgyűlési képviselője is.
Ebben a tanévben négy végzős osztály 53 diákjának a mellére került fel a kék szalag. Az ittmaradók nevében Zöllei Ádám 11.R osztályos tanuló mondott beszédet, a végzősök gondolatait a 12.R-es Orsós Ferenc és Tóth Hanna Réka közvetítette. Ez utóbbi kedves gondolata volt, hogy az ünnepség után minden végzős tanuló menjen oda kedvenc tanárához, és köszönje meg neki az elmúlt évek munkáját.
A hivatalos rész után a 10.A, 10.B és (főként) a 11.R osztály tanulóinak műsora következett. Ezt egy meseszép bécsi keringővel nyitották meg a diákok, majd vidám jelenetek és modern táncok váltották egymást. A közönség nagy tapssal jutalmazta az óvodás kort felidéző vicces párbeszédet, de óriási sikere volt a záró számnak is, amiben a diákok egy-egy ismert slágerrészlettel válaszoltak az iskolai élettel kapcsolatos kérdésekre.
A műsor után kezdődött a bál, ahol újra láthattuk a keringőt, majd a táncosok felkérték tanáraikat és szüleiket is. Ezután kezdődött az éjfélig tartó buli: tánc, móka és kacagás , amit csak a tombolasorsolás szakított félbe.

Vélemény, hozzászólás?

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK